Obiskali smo Tropsko hišo

V torek, 5. 4. 2022, smo se z avtobusom najprej odpravili v Celje, kjer smo so ogledali Tropsko hišo. Tam nam je zaposleni podrobneje predstavil in pokazal nekaj manjših eksotičnih živali, kot sta: veliki madagaskarski tenrek in orjaška afriška železna kačica. Zatem smo si ogledali celotno razstavo tamkajšnjih eksotičnih živali. Večino živali imajo zaprtih v terarijih, posebnost pa je, da imajo nekaj živali (lemur) zaprtih v prostoru velikem kot soba, kjer se lahko prosto gibljejo in skačejo po raznih ovirah.

Ko smo končali z ogledom v Celju, smo se z avtobusom odpeljali naprej proti Mariboru.Tam smo si ogledali akvarij/terarija, kjer nam je gospod prijazno razkazal več vrst rib, nam predstavil, kako jih hranijo in kako čistijo akvarije.

Po ogledu akvarij/terarija pa smo se odpravili še proti naši zadnji destinaciji, in sicer na biotehniško šolo v Mariboru. Tam smo si ogledali še manjši šolski terarij. Profesor pa nam je razkazal tamkajšnje šolsko posestvo, seznanil nas je tudi, kako pri njih poteka praktični pouk.

V imenu Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije se zahvaljujem tropski hiši Celje, Akvarij/terarij Maribor, in Biotehniški šoli Maribor za gostoljubje in trud ob našem obisku.