DIJAKOM IN STARŠEM V ČASU IZOBRAŽEVANJA NA DALJAVO

Drage dijakinje in dijaki, spoštovani starši oziroma skrbniki!

Za nami je teden, ki je prinesel korenite spremembe v utečeno vzgojno-izobraževalno delo naše šole.

Kar naenkrat smo postali vsi bolj odvisni od samega sebe, začelo se je delo na daljavo. Prineslo je veliko zavzetost naših profesorjev, ki se zavedajo pomena izobraževanja tudi v kriznih razmerah, in kar je še bolj pomembno, da ostanete vi, dragi dijaki, v izobraževalni kondiciji. Profesorji so z vso zavzetostjo posegli po spletnih orodjih in preko njih stopili v stik z vami, dijaki. Tako se je pouk preselil na različna spletna orodja. Pohvaliti želim vse moje sodelavce za hitro organizacijo in sprejemanje izzivov. Pohvala vsem vam dijakom, ki ste se hitro vključili v drugačen način dela.  Nekaj dijakov ostaja neodzivnih kljub velikemu trudu njihovih razrednikov. Mogoče je temu botrovalo lepo in sončno vreme v preteklem tednu in kmečka opravila. Tako upam, da se boste v tednu, ki je pred nami, vsi priključili svojim sošolcem. Tukaj prosim vse starše oziroma skrbnike dijakov, da ste svojim otrokom v podporo in jih spodbujate k delu za šolo. Hvala vsem za podporo in pomoč.

Vemo, da izobraževanje na daljavo in hkrati vse omejitve, ki jih sprejema država, da bi nas zavarovala pred nevarnim virusom, lahko pripelje do osebnih stisk in situacij, ko ne vemo, kje začeti.

Zato vas prosim, da vzpostavljate povezave s svojimi sošolci, profesorji, svetovalno delavko in  ravnateljico.

Prav tako vas prosim, da sporočite, če imate težave s sprejemanjem gradiv, če vas sporočila ne dosežejo. Storili bomo, kar je v naši moči, da težave odpravimo.

Vsi skupaj se moramo potruditi, da bo nov način dela postal nov izziv vsem nam in da bomo skupaj premagovali morebitne težave. Pridobili bomo nove izkušnje, ki nam bodo pomagale tudi v drugačnih, boljših časih.

Vsem želim veliko samodiscipline in novih izzivov pri delu na daljavo.

Upoštevajte vse ukrepe države in ostanite zdravi!

Lepo vas pozdravljam

Vida Hlebec, ravnateljica