novice

INFORMATIVNI DNEVI 2019 NA KMETIJSKI ŠOLI GRM IN BIOTEHNIŠKI GIMNAZIJI

INFORMATIVNI DNEVI 2019 NA KMETIJSKI ŠOLI GRM IN BIOTEHNIŠKI GIMNAZIJI

 

Spoštovani devetošolci in starši!

 

 

Vabimo vas, da nas obiščete na letošnjih informativnih dnevih, ki bosta

v petek, 15. februarja 2019, ob 9. in 15. uri,

ter v soboto, 16. februarja 2019, ob 9. uri.

 

 

Predstavljali bomo naslednje izobraževalne programe:

biotehniška gimnazija;

Občinsko prvenstvo v krosu

V sredo, 11. aprila 2018, se je odvijalo občinsko prvenstvo v krosu za osnovne in srednje šole, pri Osnovni šoli Drska, v Mrzli dolini.

Dosežki:
- 2. mesto posamično (Ema Molan, 4. b)
- 3. mesto posamično (Aljaž Lenič, 3. d)
- 3. mesto ekipno (kategorija letnik 2000 in 1999) – Aljaž Lenič, Johan Habe
- 2. mesto ekipno (kategorija letnik 2001 in mlajši) – Nik Pernek, Marko Požun

Čestitke vsem udeležencem.

Glasovanje za najboljšo srednješolsko pesem v sklopu natečaja Mala Veronika 2018

Na spodnji povezavi so objavljene pesmi, ki sodelujejo v natečaju Mala Veronika 2018. Vabljeni ste, da glasujete za našo dijakinjo Tjašo Škedelj in njeno pesem Tatoo.

Spletno glasovanje poteka od 30. 3. 2018 od 8. ure do 26. 4. 2018 do 15. ure.

 

Povezava: https://www.veronikini-veceri.si/natecaj-mala-veronika-2018/pesmi-2018.html

200 dijakov Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije navijalo za naše orle

V četrtek, 22. 3. 2018, smo se dijaki naše šole odpeljali v sončno dolino, pod Poncami, kjer smo bili del največjega slovenskega »praznika« Planica 2018. Z glasnimi vzkliki in vihranjem slovenskih zastav smo spodbujali naše športnike. S strahospoštovanjem smo opazovali polete naših orlov. Avstrijskemu skakalcu, Gregorju Schlierenzauerju, je uspelo poleteti 253.5 m, s čimer bi brez podrsa prišlo do izenačenja najdaljšega poleta v zgodovini skakanja.

Polni vtisov smo se utrujeni vrnili domov.

Amadeja Mencin, 2. a

Državni prvaki v streljanju s puško - ekipno

V sredo, 21. 3. 2018, se je v Ljubljani odvijalo Državno prvenstvo v streljanju z zračno puško in pištolo. V kategoriji zračna puška – ekipno je naša ekipa, v sestavi Nejc Hudoklin, Aljaž Lenič in Jean Mark Solomun, osvojila 1. mesto. V kategoriji streljanje z zračno puško – posamično je dijak Nejc Hudoklin dosegel 3. mesto. Pohvaliti velja tudi Anžeta Gmajniča, ki je v kategoriji zračna pištola zasedel 4. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem.

Košarka 3x3

V ponedeljek, 12. 3. 2018, smo se dijaki in dijakinje Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, v telovadnici Leona Štuklja, na Šolskem centru Novo mesto, udeležili tekmovanja v košarki 3x3. Vsako ekipo so sestavljali trije igralci oziroma igralke. Dekliško ekipo smo sestavljale Sadet Murina, Patricija Bohte in Teja Podlogar, medtem ko so dijake naše šole zastopali Tilen Volkar, Tilen Skala in Benjamin Bračika. Na igrišču smo, tako dekleta kot fantje, prikazali odlično igro medsebojnega sodelovanja in požrtvovalnosti.

Obvestilo za starše o stavki - 14. 3. 2018

Spoštovani starši,

v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) smo bili sredi minulega meseca – zatem ko Vlada RS ni prisluhnila našim številnim pozivom, naj zaustavi in preobrne trend zniževanja sredstev za vzgojo in izobraževanje ter odpravi nesprejemljivo nižje vrednotenje vzgojno-izobraževalnega dela – primorani uporabiti skrajno sredstvo sindikalnega boja, tj. izpeljati splošno stavko v vzgoji in izobraževanju.

Anže Gmajnič – udeleženec mladinskega evropskega prvenstva v streljanju na Madžarskem

Anže Gmajnič, dijak 4. a biotehniške gimnazije, se je, v času od 16. februarja do 23. februarja 2018, udeležil mladinskega evropskega prvenstva v streljanju z zračno pištolo, ki je potekalo
v Gyoru, na Madžarskem. Na tekmovanju se je odlično odrezal, saj je bil najboljši slovenski tekmovalec, zasedel je 32. mesto, z odličnim rezultatom (563 krogov).

Dijaki Grma na belih stezah

V petek, 16. 2. 2017, smo se dijaki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije odpravili na tridnevno smučanje v Cerkno. Smučanja se je udeležilo 32 dijakov,različnih letnikov in programov, ki jih druži ista ljubezen do belih strmin in zimskih radosti.

V našem tridnevnem druženju, in oddihu od šolskih klopi, se je znašlo veliko novih prijateljstev, izkušenj, znanj, padcev, tekmovalnega duha in predvsem smeha v neverjetnih količinah.