MLADINSKI PODNEBNI HEKATON - NARAVOVARSTVENIKI TEKMOVALI NA DALJAVO

DIJAKI TEKMOVALI NA DALJAVO 

Mladinski podnebni hekaton                                    

28. 11. 2020 smo se naravovarstveniki, dijaki  4. d razreda, udeležili tekmovanja Young Climathon Slovenija 2020, in sicer kar iz udobja domačih sob. 

Ob 10. uri se nas je skupina 6 dijakov priključila na aplikacijo ZOOM, kjer je tekmovanje potekalo. Organizatorji so nas prijazno nagovorili ter popeljali skozi program. Zastavljena smo imeli 2 izziva - izbrali smo izziv Občine Ajdovščina, ki je od nas zahteval, da bi njenim prebivalcem približali problematiko podnebnih sprememb. Reševanja smo se lotili z uporabo spletnega orodja Miro, le-tega smo se naučili uporabljati že v četrtek, 26. 11. 2020, ko smo imeli spoznavno srečanje, prav tako preko video povezave.

Dijaki smo tekmovanje zapustili s popolnoma novo izkušnjo, saj je bilo za vse nas to prvo virtualno tekmovanje. Kljub temu da 1. mesta v danem izzivu nismo osvojili, pa smo se naučili, da lahko svoje znanje preizkušamo kljub karanteni in da lahko veliko dosežemo tudi po spletu. Prav tako pa smo dijaki tudi znova obnovili svoje znanje o problematiki podnebnih sprememb in se postavili v vlogo iskanja rešitev. Bila je zagotovo nepozabna izkušnja.  

Dijaki 4. d, naravovarstveni tehnik