Mateja Balant - naša "naj prostovoljka"

Mateja Balant. Aktivistka prostovoljstva v skrbi za človeka in živali. Dijakinja 3. b oddelka biotehniške gimnazije, ki s svojimi ravnanji, aktivnostmi in idejami sporoča, da je vsak človek pomemben. Na šoli je dejavna v okviru prostovoljne skupine »Z roko v roki«, udeležuje pa se tudi dejavnosti v drugih društvih, zavodih in inštitucijah. Izven šole obiskuje »Klub mladih za boljši svet«, udeležuje se zbiralnih akcij hrane in bila je aktivna v sklopu delovne akcije »Pomagajmo družini Rajk«. Večkrat tedensko s sprehajanjem terapevtske psičke Tiše Doma starejših občanov pomaga ohranjati njeno vitalnost in fizično kondicijo. Je članica PGD Mokro polje. V sklopu šole sodeluje pri pripravi predlogov za načrt prostovoljstva na šoli ter predstavlja in promovira prostovoljstvo. Aktivno sodeluje v projektu Volunteen, kjer uresničujemo cilje prostovoljstva z dijaki iz Madžarske.

V torek, 8. 5. 2018, so na Območnem združenju Rdečega križa, v Novem mestu, podelili priznanja za Naj prostovoljca/Naj prostovoljko in Naj prostovoljno skupino.

Mateja je bila s strani šole za svoja prizadevanja predlagana za »Naj prostovoljko« in bila s svojimi 470 urami prostovoljnega dela kandidatka z največ prostovoljnih ur. Hkrati pa je aktivna članica skupine »Mladi za boljši svet«, ki je prejela priznanje za »Naj prostovoljsko skupino«.

Mateja, hvala za to, kar počneš in iskrene čestitke.

 

Mentorica Prostovoljstva na šoli:

Irena Avsenik

 

balant.jpg
balant-1.jpg
balant-5.jpg
balant-4.jpg