Izbrana Naj selfie točka Novega mesta

Končan je podjetniški izziv »Poiščite NAJ SELFIE TOČKO NOVEGA MESTA«, ki ga je tridesetim dijakom in učencem zastavil Razvojni center Novo mesto in je potekal na naši šoli. Sodelujoči so na dveh vikend delavnicah iskali zamisli, veliko ustvarjali, testirali, izdelovali prototipe ter nastopali in v soboto, 13. oktobra 2018, strokovni komisiji predstavili svoje rešitve.

 

Udeleženci so predstavili pet idej za naj selfie točko:

·     #SITULA – klop s situlama na Kettejevem drevoredu,

·     MOST POLJUBOV – situla z belim omelom na Ragovskem mostu,

·     LABOD ŽELJA – klop s labodoma z zlatim peresom na pešpoti na Loki,

·     #IronhorseDOLMAR – kip konja, ki s Kettejevega drevoreda ponuja panoramski pogled na Novo mesto,

 

·     LJUBEZEN MED DREVESI – uokviritev ljubezni v edinem romantičnem parku v Novem mestu pri gradu Grm.

 

Namen vikend delavnic (spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi) je bil po mnenju strokovne komisije pri vseh udeležencih dosežen, pri nekaterih skupinah celo presežen. Za zmagovalca je bila razglašena ideja #IronhorseDOLMAR, ki turistom in domačinom poleg izjemnega selfija omogoča tudi izkustvo interakcije s postavljenim objektom (npr. otroci se lahko povzpnejo nanj). V skupini, ki je pripravila zmagovalno rešitev, so sodelovali tudi trije dijaki biotehniške gimnazije: Sara Racman iz 3. a ter Rebeka Koračin in Žan Podlogar iz 3. b.

 

Dijaki naše šole so tako že drugo leto vključeni v projekt »Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti« (ZUIP), ki ga v okviru programa »Mladim se dogaja« podpira SPIRIT – javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.