GRMSKE GIMNAZIJKE ZMAGALE NA PRVEM DRŽAVNEM ZNANSTVENO-PODJETNIŠKEM TEKMOVANJU SCIENCEJAM 2022!

GRMSKE GIMNAZIJKE ZMAGALE NA PRVEM DRŽAVNEM ZNANSTVENO-PODJETNIŠKEM TEKMOVANJU SCIENCEJAM 2022!

Kaja Dragan, Pia Rak, Lea Lisec in Kristina Sinur iz 3. letnika grmske biotehniške gimnazije so danes, 24. maja 2022, pokazale, da je njihovo večmesečno raziskovalno-podjetniško delo obrodilo sadove.

Med 12 ekipami iz 8 slovenskih srednjih šol iz celotne Slovenije so močno zmagale z odličnimi RAZKUŽILI Z NAVDIHOM. Začele so s parno destilacijo eteričnih olj in zaključile s prototipi linije izdelkov, pripravljenimi za prodajo na trgu – in vsemi stotimi koraki vmes. 

V finale tekmovanja se je sicer uvrstila tudi druga grmska ekipa z MASAŽNIMI OLJI US. V njej sta združili moči Saša Rantah in Urša Duhanič, dijakinji 4. letnika biotehniške gimnazije.

Ob tej priložnosti izrekamo veliko zahvalo mnogim sodelavcem in dijakom grmske šole, ki so sodelovali pri testiranju naših izdelkov.

Prav tako bi se zahvalili celotni ekipi Razvojnega centra Novo mesto za odlično organizacijo in komunikacijo skozi celotno obdobje od razpisa do finala tekmovanja SCIENCEJAM 2022. Prav tako gre zahvala agenciji Spirit Slovenija in Europe direct za vso izkazano podporo na tekmovanju.

Iskrene, iskrene čestitke vsem dijakinjam za predano in odlično delo. Bravo!