|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Koledar dogodkov
P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
ERASMUS
PRIJATELJI - POVEZAVE

MENTORJI.SI
AGRA - kmetijsko-živilski sejem
www.facebook.com/grmnm

Nahajate se tukaj

  INFO TOČKA EVROPSKEGA PARLAMENTA IN EU

  Šola ambasadorka Evropskega parlamenta
   

   

  Program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta  dijakom ponuja, da spoznajo poglavitna dejstva o EU, še posebej o evropski parlamentarni demokraciji in vrednotah evropskega državljanstva ter se ozavestijo o možnostih, ki jih mladim ponuja Evropska unija. Eden glavnih ciljev je usposabljanje za aktivno državljanstvo.
  Preteklo šolsko leto je v programu sodelovalo več šol iz šestih držav članic EU. V letošnjem letu (2017) bo program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta prvič potekal tudi v Sloveniji. V program, ki ga vodi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta, se je vključila tudi naša šola.
  Vabimo vas, da si na spodnjih povezavah ogledate podatke o Evropskem parlamentu in ostalih institucijah Evropske unije. Prav tako se o Evropskem parlamentu in EU lahko informirate s pomočjo plakatov na šolskih hodnikih in v knjižnici Kmetijske šole grm in biotehniške gimnazije, kjer na info točki najdete najrazličnejša gradiva o EU (zloženke, zemljevide, kvize, …).
   
  (POVEZAVE:)

  1. Evropska unija

  2. Institucije Evropske unije

  • Evropski parlament

   

   

   

  • Evropska komisija

   

   

  3. Simboli Evropske unije

   

   

  9. 5. 2017 smo Dan Evrope obeležili z degustacijo osmih tradicionalnih evropskih sladic, ki so jih pri praktičnem pouku spekli dijaki.

   

  V torek, 23. maja, so dijaki 2. b razreda Kmetijske šole grm in biotehniške gimnazije Mariu Plešeju iz Socialne akademije in vodji Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemnu Žumru,  predstavili naše aktivnosti v okviru programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

     

  ZAKLJUČNI DOGODEK EVROPSKEGA PARLAMENTA ZA MLADE 2017 »NOVE IDEJE ZA PRIHODNOST EU!«

  16. 6. 2017 sta se dijakinji 2. b Nina Roženbergar in Tajda Gajić ter dijakinja 2. a Arja Ilar, udeležile zaključnega dogodka Evropskega parlamenta za mlade »Nove ideje za prihodnost EU!«, ki je potekal v Festivalni dvorani v Ljubljani. Na prireditvi so podelili priznanja vsem sodelujočim dijakom in najbolj prizadevnim dijakom, ki so dobili naziv »dijak ambasador«, šola pa je dobila plaketo in naziv »Šola ambasadorka Evropskega parlamenta«. Dijaki devetindvajsetih srednjih šol so imeli priložnost spoznati tudi mnenja slovenskih evropskih poslancev (Tanja Fajon, Franc Bogovič, Patricija Šulin, Romana Tomc in Lojze Peterle) o prihodnosti Evropske unije. Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, za še boljše vzdušje pa so poskrbeli:  Trkaj, Nipke ter impro ekipa »KUD Kiks«.

  Krajši video z dogodka: http://bit.ly/video_noveidejeEU
  Video posnetek celotnega dogodka: http://bit.ly/posnetek_noveidejeEU
  Slike z dogodka in zaključne prireditve: http://bit.ly/EPAS2017podelitev