ŠPORTNI DNEVI MALO DRUGAČE - NA DALJAVO

Od 14. decembra  do 23. decembra 2020 potekajo virtualni športni dnevi za dijake 3. letnikov. S športnim dnevom bomo dijake za en dan odmaknili od računalnikov. Vsebina športnega dne je »zimski pohod«. Pohod bo potekal v bližnji okolici bivanja dijakov in bo trajal okoli 4 ure. 

V spodnjem prispevku si lahko ogledate utrinek z zimskega pohoda, ki ga je poslala dijakinja 3. c, Karmen Šterbenc (program kmetijsko-podjetniški tehnik).

 

ŠPORTNI DAN

Za  športni dan sem se odločila, da se bom odpravila na našo prelepo razgledno točno v Beli krajini. Je manj prepoznavna, saj je na obrobju Bele krajine, tik ob meji s Kočevsko in Hrvaško.

Ta razgledna točka se imenuje Kozice, po domače Kujzice. Odpravila sem se iz kraja Stari trg ob Kolpi. Pot je bila dolga 15 kilometrov, ena izmed možnosti je bila tudi bližnjica, a je polna raznih brezen in prepadov, zato sem se rajši odločila za daljšo pot.

Do vrha razgledne točke sem potrebovala 2 uri in pol, saj je pot zelo zahtevna, ker je bilo še nekaj snega. Ob prihodu me je pričakal čudovit razgled na dolino reke Kolpe in Poljansko dolino.  Od razgledne točke do doma sem porabila 2 uri.

Karmen Šterbenc, 3. c

 

Čudovit pogled z razgledne točke Kozice